zaterdag 17 november 2012

Mens en Samenleving: foto's



1)
Deze foto toont dat we leven in een wereld die ook een goed doel heeft. Kinderen die geen ouders meer hebben en in een weeshuis wonen kunnen worden geadopteerd om een beter leven te leiden. Ik vind dit goed dat het kan om kinderen in nood weg te nemen uit de liefdeloze situatie waar ze soms in leven.


2)
Deze foto toont dat geld een belangrijke rol speelt in het leven.  Er is een zeer grote kloof aan het opkomen tussen arm en rijk waar je ook de gewone mens hebt die ertussen leeft. Maar waar trekken we een duidelijke grens van arm en waar die van rijk? In het leven is geld belangrijk maar je kan ook perfect gelukkig zijn zonder geld want geluk, liefde en rijkdom kan je niet kopen.



3)
Deze foto toont de multiculturele samenleving. We leven in een samenleving waar verschillende culturen aanwezig zijn. We leren ook van de andere culturen. En de andere culturen, andere nationaliteiten hebben een duidelijke inbreng in ons leven.
Een simpel voorbeeld: We zitten op school en het is middagpauze dus lopen we door Tielt en weten we nog niet direct wat te eten dus gaan we ergens binnen en bestellen een pasta bolognaise. Als we allemaal in onze eigen cultuur leefden was dit onmogelijk om een simpel maar o zo bekend Italiaans gerecht te eten.

4)
Deze foto toont de vergrijzing. En het verschil tussen jong en oud. We leven in een maatschappij waarbij verschillende leeftijdscategorieën samenleven.  Ook worden de mensen in onze samenleving ouder en zullen we met een enorm aantal ouderen zitten.





5)
Deze foto toont dat de media en technologie een enorme belangrijke rol in het leven spelen. Als we even terugblikken op iets bv de GSM. Het is allemaal gestart in 1993 met de Nokia modellen met een antenne en tegenwoordig heeft iedereen een gsm en hoe meer snufjes hoe beter. Draadloos internet, weerbericht, games … Op deze foto ben ik met Lucas op schoolreis naar Londen in het Wembley Stadium op de XBOX 360 FIFA aan het spelen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten