zondag 18 november 2012

Mens en samenleving: Paul Verhaeghe stelling 3


De mens is nu eenmaal egoïstisch en corrupt, zo luidt het, enkel uit op eigen voordeel en genot en altijd in concurrentie met de ander – survival of the fittest, selfish genes, weet je wel? Wie daar anders over denkt, is  naïef en dom. 'Get real', dat is het ironische  bevel.

Mijn mening:
Ik ga hier niet mee akkoord. Je moet elk mens apart gaan bekijken want iedereen is anders, iedereen is een ander individu. En als iedereen anders is heb je ook een karakter. Er zijn natuurlijk mensen die enkel uit zijn op hun eigen voordeel maar er zijn ook veel andere mensen die ook aan de anderen denken en soms zijn er die zelfs teveel . In de vrije natuur is er natuurlijk wel een survival of the fittest of kortweg in het Nederlands “De wet van de sterkste”. Dit idee van the survival of the fittest komt rechtstreeks uit de Darwintheorie.

1 opmerking:

  1. idd, ieder mens is een invidu, maar mensen maken ook mensen, je wordt van kindsaf gevormd door wat je ziet en ook geconfornteerd met de harde realiteit, de wet van de sterkste en dat is jammergenoeg in héél veel situaties terug te vinden

    BeantwoordenVerwijderen