maandag 24 december 2012

Mens en medemens: Belgische jongeren


Helft Belgische jongeren wantrouwt andere mensen

Een op de twee Belgische jongeren vertrouwt andere mensen niet.
Dat blijkt uit het onderzoek Connected, dat werd uitgevoerd door de jeugddienst voor informatie en preventie In Petto. Meer dan 1.700 jongeren, voornamelijk tussen 15 en 18 jaar oud, namen deel.
Diverse factoren hebben invloed op het wantrouwen jegens de medemens. Zo zijn meisjes iets negatiever ingesteld dan jongens: 55 tegen 44 procent. Ook het studieniveau speelt een grote rol. 73 procent van de leerlingen van het buitengewoon secundair onderwijs vertrouwt anderen niet. ASO-leerlingen hebben dan weer het meeste geloof in de mensen rondom hen: ‘slechts’ 41 procent oordeelt negatief.
In een klassiek gezin hebben jongeren minder angst (48 procent) dan in een nieuw samengesteld gezin (55 procent). Kinderen in een eenoudergezin komen er het bekaaidst af. Liefst 60 procent wantrouwt anderen.

De reden waardoor ik voor deze foto gekozen heb ik het blind vertrouwen. Ik vind dat je moet kunnen blind vertrouwen op elkaar. Ben je niet bij de persoon moet je toch kunnen vertrouwen geven aan de ander. Met vertrouwen maak je een betere band. Als je blind op elkaar vertrouwt zal de band steeds maar sterker worden en vertrouw je dat de ander je vertrouwt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten