maandag 24 december 2012

Mens en medemens: Respect


Een waarde waar ik veel belang aan hecht is respect. Soms vind ik dat mensen respectloos omgaan met elkaar. Iedereen heeft rechten maar deze worden vaak geschonden. Samen moeten we respect hebben voor de medemens, voor de natuur, materiaal. Respect kan je ook op verschillende manieren benaderen het kan respect zijn om de anderen te laten uitspreken, respecteren van elkaar, respectvol omgaan met elkaar. In het voetbal is er de laatste tijd ook veel belang voor respect. Een reclamespot van de UEFA pleit voor respect.Dat je respectvol moet omgaan met elkaar. Deze reclame kan je bekijken in onderstaand filmpje.


4 opmerkingen:

  1. zeker in de sport moet er hier meer aandacht op gevestigd worden. Niet enkel in het voetbal, maar in elke sportdiscipline.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In voetbal is dit zeker een probleem geworden, het respect naar scheidsrechters is soms heel ver te zoeken. Ze moeten hier wat harder gaan tegen optreden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. in het algemeen heb je niet veel mensen die dat woord kennen, maar ik zelf vind het enorm belangrijk !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Respect is heel belangrijk. Je moet kunnen omgaan met elkaar en iedereen. In de voetbal is respect ver zoek. De toeschouders maken de spelers uit wanneer ze winnen of verliezen. Vooral mensen met een andere nationaliteit moeten veel kunnen verdragen. Ze zijn ook mensen en die verdienen ook evenveel respect als wij.

    BeantwoordenVerwijderen