zondag 23 december 2012

Mens en Samenleving: Cohousing


De voordelen van wonen in cohousing kunnen we opdelen in 4 categorieën:

Praktische Voordelen: Dit heeft veel praktische voordelen ivm tijdswinst bij zowel de maaltijden als opvang, extra luxe-artikelen.

Sociale & Maatschappelijke Voordelen: Het sociaal contact zal sterk stijgen, er  zal een band tussen de bewoners ontstaan.

Economische Voordelen: Op economisch vlak is dit een enorme besparing. De kosten kunnen gedeeld worden. zowel voor elektriciteit als voor voedsel,...

Ecologische Motieven: Hier gaat men op een milieuvriendelijke manier leven omdat je met meerdere personen op een ruimte leeft waardoor er meer plaats is voor de natuur.

De voordelen gaan ook niet enkel op voor één specifieke doelgroep.  Zowel gezinnen, alleenstaande, ouderen als kinderen vinden hun meerwaarde in dergelijke projecten. Ik vind dit goed dat het bestaat maar niet iedereen zou aan cohousing willen doen wegens de privacy die je minder hebt. Het is zeker een voordeel op vlak van economie hier bespaar je veel geld door de kosten te kunnen delen. Maar persoonlijk zou het niet voor mij zijn om telkens samen te leven met andere gezinnen.

http://www.demorgen.be/dm/nl/2907/Magazine/article/detail/1384210/2012/01/23/Cohousing-steeds-populairder.dhtml

Geen opmerkingen:

Een reactie posten